Kort nieuws Economie

AEX sluit in het rood op Koninginnedag

Amsterdam, 1 mei. De AEX-index in Amsterdam is gisteren na een rustige handelsdag vanwege Koninginnedag met verlies gesloten. Beleggers waren teleurgesteld door de tegenvallende cijfers over de groei van de Amerikaanse economie. De AEX stond bij het slot op een verlies van 2,55 punten (0,7 procent) op 345,91 punten. De MidKap voor middelgrote fondsen steeg 1,96 punten (0,4 procent) tot 565,10 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt daalden tot 0,6 procent. Londen zakte 1,1 procent.(ANP)

Chevron boekt fors meer winst

San Ramon, 1 mei. De Amerikaanse oliemaatschappij Chevron heeft in het eerste kwartaal flink geprofiteerd van de gestegen olieprijs. De nettowinst steeg tot 4,55 miljard dollar (3,4 miljard euro) van 1,84 miljard dollar een jaar eerder in dezelfde periode. Dat maakte het op een na grootste olieconcern in de Verenigde Staten gisteren bekend. De omzet steeg met 34 procent tot 46,7 miljard dollar (35 miljard euro). De olieprijs was in het afgelopen kwartaal bijna twee keer zo hoog als een jaar eerder. (ANP)

Heineken rondt overname Femsa af

AMSTERDAM, 1 mei. Bierbrouwer Heineken heeft de overname van de biertak van het Mexicaanse drankenconcern Femsa formeel afgerond. Dat maakte het concern gisteren bekend. Heineken betaalde 5,3 miljard euro in aandelen voor Femsa. Heineken kondigde de transactie in januari aan. .

Femsa bezit nu een belang van 14,9 procent in Heineken Holding, de houdstermaatschappij van Heineken, en daarnaast 12,5 procent in de bierbrouwer zelf. Het is een van de grootste overnames ooit voor Heineken. (ANP)

Goudprijs stijgt naar hoog niveau

LONDEN, 1 mei. De goudprijs is gisteren naar het hoogste niveau van 2010 gestegen omdat investeerders een veilige toevlucht zoeken vanwege de Europese schuldencrisis. De prijs van een ounce (31,1 gram) goud steeg op de Londense goudmarkt tot 1173 dollar (880 euro) van 1166 dollar een dag eerder in New York. Goud wordt in onzekere economische tijden vaak als een veilige belegging gezien. (ANP/RTR)