Kenneth & Carla

Pim Fortuyn Foto: WFA WFA

Pim Fortuyn is op 6 mei acht jaar geleden vermoord. Waar zijn zijn twee Cavalier King Charles Spaniëls? Butler Herman (Dikkers) ving de hondjes op in het huis van Fortuyn. Maar het huis is verkocht, de inboedel geveild, de butler ingestort. Manager Jennifer Vetter van de Stichting Vrienden van Pim Fortuyn spreekt Herman dagelijks en voert namens hem het woord.

Carla (de wit-bruin-zwarte) is dit jaar overleden aan een hartstilstand. Hoe gaat het nu met Kenneth?

„Het beestje heeft vreselijk geleden. Hij miste Carla vreselijk. Maar inmiddels loopt hij weer wat kwieker.”

En wat gebeurt er nu met Carla?

„Ze is gecremeerd. Er zijn twee Delftsblauwe urnen ontworpen voor de as.”

Zo oud is Kenneth toch niet?

„Hij is van 2000.”

En die urn wordt bijgezet in het graf van Pim?

„Dat willen we. Herman brengt hem naar Provesane, in Italië. Maar hij wil eerst de garantie dat niemand die urn kan stelen. Ik heb de directeur van de Leerdammer glasfabriek gevraagd of ze misschien een glazen koepeltje kunnen maken, met kogelwerend en hakproof glas.”

Dat zal een lieve duit kosten?

„Nou en of. Herman betaalt alles uit eigen zak. De dierenarts, het voer, de crematie, alles. En hij zit al in de financiële ellende. Er is een speciaal gironummer voor de beestjes, maar daar is nooit veel op gestort. Ach, het gaat zoals alles wat met Pim te maken heeft. Alles wordt doodgezwegen.”

    • Rinskje Koelewijn