Gemeten: extra suikers

Wetenschapspagina, 22-04-10

Waarom zit zelfs in rauwe ham nog toegevoegde suiker? Dat aan levensmiddelen toegevoegde suikers ons dik en ongezond maken, lijkt een open deur, maar is nu ook wetenschappelijk aangetoond. Dat geeft de burger moed. Al jaren vraag ik mij af waarom aan werkelijk alle levensmiddelen in de Nederlandse supermarkten suikers en dextroses worden toegevoegd. Je kunt zelfs ‘rauwe ham’ krijgen met suiker. Helaas slaat deze ‘suikerziekte’ nu ook al toe bij de vegetarische vleesvervangers. Alleen biologische levensmiddelen blijven (vooralsnog) gevrijwaard van toegevoegde suikers. Laat de Nederlandse voedselautoriteit eindelijk eens paal en perk stellen aan de gewoonte van producenten al ons eten met een suikerlaag te overgieten.

Thea Derks

Amsterdam

    • Thea Derks