Film

Dave (Ivan Reitman, 1993, VS). Innemende komedie over een door en door fatsoenlijke eigenaar van een uitzendbureau, die een treffende gelijkenis vertoont met de Amerikaanse president en diens plaats inneemt. Met Kevin Kline als de president én de look-alike, die zichtbaar groeit in zijn rol, een duivelse Frank Langella als chief of staff, en vele prominenten uit het politieke circuit als zichzelf. Net5, 16.25-18.40u. DAVE Kevin Kline foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

The Ladykillers (Joel & Ethan Coen, 2004, VS). Remake van klassieke Britse komedie uit 1955. Groep mannen probeert een kraak te plegen door vanuit het huis van een oude vrouw een tunnel te graven. Perfecte cast, aangevoerd door Tom Hanks, en met alle vertrouwde Coen-kwaliteiten: briljante dialogen, gave vormgeving en zwarte humor. Veronica, 18.00-20.00u.

La vita è bella (Roberto Benigni, 1997, Italië). Met de Grote Juryprijs van Cannes en een Oscar bekroonde tragikomedie over illusies als levensnoodzaak. Een Joodse vader en zoon overleven samen Auschwitz door te doen alsof de Holocaust maar een spelletje is. Net5, 0.10-2.30u.

Truth or Dare: In Bed with Madonna (Alek Keshishian, 1991, VS). Een van de beste documentaires ooit over een popidool-op-tournee: Madonna tijdens haar Blind Ambition-tour van 1990. Hilarisch, provocerend en ontroerend.SBS6, 0.50-2.55u.