Film

An Angel for May (Harley Cokeliss, 2002, Engeland). Ingetogen jeugdfilm waarin jochie terug in de tijd reist naar het Engeland van de Tweede Wereldoorlog. Daar ontmoet hij weesmeisje May. Dat blijkt leerzaam.Ned.3, 15.30-17.00u.

Sicko (Michael Moore, 2007, VS). Documentaire van beroepsdrammer Moore stelt het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem aan de kaak. Gaat vooral over Amerikanen die wél verzekerd zijn, maar desondanks geen uitkering of vergoeding krijgen, omdat het hele systeem erop gericht is de kosten te drukken.Canvas, 22.20-0.25u.

Le fils préféré (Nicole Garcia, 1993, Frankrijk). In haar tweede regie onderzoekt actrice Garcia de ambivalente verhoudingen tussen drie broers (Gérard Lanvin, Bernard Giraudeau en Jean-Marc Barr) die op zoek gaan naar hun spoorloos verdwenen vader. Lanvin kreeg een César voor beste acteur.TV5, 23.55-1.35u.