Film

Rebel Without a Cause (Nicholas Ray, 1955, VS). Archetypische jeugdfilm maakte van James Dean (1931-1955) een ster én de verpersoonlijking van de rusteloze en onbegrepen Amerikaanse jeugd van de jaren vijftig. Deze rebellen hadden wel degelijk een zaak: ze zochten naar oprechtheid en leden onder de hypocrisie van versleten idealen. Ook met Nathalie Wood en Sal Mineo. Eén, 14.05-15.55u. James Dean is shown as Jim Stark in a scene from the 1955 movie 'Rebel Without A Cause.' (AP Photo) AP

An Angel for May (Harley Cokeliss, 2002, Engeland). Ingetogen jeugdfilm waarin jochie terug in de tijd reist naar het Engeland van de Tweede Wereldoorlog. Daar ontmoet hij weesmeisje May. Dat blijkt leerzaam.Ned.3, 15.30-17.00u.

Sicko (Michael Moore, 2007, VS). Documentaire van beroepsdrammer Moore stelt het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem aan de kaak. Gaat vooral over Amerikanen die wél verzekerd zijn, maar desondanks geen uitkering of vergoeding krijgen, omdat het hele systeem erop gericht is de kosten te drukken.Canvas, 22.20-0.25u.

Le fils préféré (Nicole Garcia, 1993, Frankrijk). In haar tweede regie onderzoekt actrice Garcia de ambivalente verhoudingen tussen drie broers (Gérard Lanvin, Bernard Giraudeau en Jean-Marc Barr) die op zoek gaan naar hun spoorloos verdwenen vader. Lanvin kreeg een César voor beste acteur.TV5, 23.55-1.35u.