En nu niet meer zielig doen

Beste Joris, ik ben een trouw lezer van je column en laat me daardoor graag informeren. In de laatste column (NRC Weekblad, 24 april) is goed te lezen dat de reacties je even over de schoenen liepen en dat dat nog niet weg is. Goed dat je je dit realiseert en nog beter dat je erover kunt schrijven. Ik hoop dat je het weer van je af kunt schudden en verder gaat op de ingeslagen weg.

Bert van Herk

Ofschoon ik me de ‘setback’ goed kan voorstellen levert de zoektocht van Luyendijk toch ook veel mooie en waardevolle reacties op. Ik zou zeggen: Count your blessings! En is het niet een universeel maar utopisch verlangen om al het slechte weg te wensen? Enfin, ik zeg: Joris Luyendijk goed bezig! En nu niet meer zielig doen en aan het werk!

Merijn

Ik vind onze correspondent best een geschikte vent. Het is jammer dat juist de ‘narcisten en psychopaten’ bij uitstek de meest persistente reageerders zijn in de nieuwe media.

Willem-Jan van Zeist

Het is heel makkelijk vanuit je luie stoel commentaar te geven en iemand onderuit te halen. Geen kunst aan. Probeer je er niks van aan te trekken. Azijnpissers zijn er altijd en het is erg makkelijk om tegen iets aan te trappen, helemaal als het vernieuwend is.

Jij bent vernieuwend bezig op het vlak van journalistiek en elektrische mobiliteit, en probeert hiermee de discussie op gang te brengen. Een discussie die overigens hard nodig is. Dit doe je op een heel goede manier.

Menno Boekema

Meer brieven van lezers op nrc.nl/weekblad. Brieven (max. 200 woorden) naar weekblad@nrc.nl of Redactie NRC Weekblad, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam.