Die geleerden staan allang op die zeepkistjes! 1

Reizende commentator Anil Ramdas roept geleerden op de zeepkist op te gaan (Opiniepagina, 26 april). Hij wordt al geruime tijd op zijn wenken bediend. In heel Nederland organiseert de Vereniging VU-Windesheim debatten, symposia, excursies en concerten. Hiervoor heeft zij VUConnected opgericht.

Een voorbeeld vanuit Overijssel zijn de avonden voor ouders van kinderen tussen 10 en 16 jaar over de invloed van alcohol op de ontwikkeling van hersenen. Dit gebeurde in een disco in samenwerking met gemeente, politie, disco-eigenaar en verslavingszorg. Op de zeepkist in de disco stond een ter zake zeer deskundig hoogleraar van de Vrije Universiteit. Honderden ouders hebben deze avonden bezocht.

Drs. Z.J.H. den Hollander-Kamphuis

Vereniging VU-Windesheim Overijssel

    • Drs. Z.J.H. den Hollander-Kamphuis