De boksschool

Van links naar rechts: Peter Zwezerijnen, Dolf junior en Dolf senior. Foto Freddy RIkken - boksschool

Privéles van – bekers en medailles en oorkondes ter inzage – een échte kampioen, welke aspirant-bokser droomt daar nou niet van? De beide Dolfen, respectievelijk 55 en 18, zijn afkomstig uit Bilthoven, een van die plekken waar men zich klaarblijkelijk niet kan vestigen zonder toestemming van een ballotagecommissie. Psychiater Dolf Heck en zoonlief Dolf, aankomend medisch student te Groningen, namen hun eerste lessen bij een Utrechtse boksschool die getooid was met het middenstandsproza Met één lessie, weg agressie. Die, en hoe kan het ook anders, ging failliet en de Dolfen meldden zich bij De Voltreffer. Daar trof men geen hockeyende kakkers aan, wel getatoeëerde kleerkasten die de deuren voor hen openhielden en belangstellend naar beider fysieke welzijn informeerden. Vader en zoon waren verkocht; dit was de eerste sport die hun écht iets deed. Door vaders onregelmatige werktijden was het moeilijk om de reguliere lessen te volgen en wordt er nu al voor het derde jaar tweemaal wekelijks getraind met Peter Zwezerijnen. Die – tot nu toe – eindeloos geduld heeft met beide mannen die zeer te spreken zijn over hun gespierde leraar. Freuds psychoanalyse is recentelijk uit het zorgverzekeringspakket verwijderd. Misschien is het een idee om de gewenste interactie tussen patiënt en geneesheer voortaan middels twee paar bokshandschoenen te laten plaatsvinden? Psychiater Heck zag niet veel tot zelfs bar weinig in het geopperde idee.

Dit is het negende deel in een serie over een boksschool.

    • Freddy Rikken