Dit is een artikel uit het NRC-archief

Entertainment

film

A Star Is Born (William Wellman, 1937, VS). Oudste, niet-muzikale versie van door Judy Garland en James Mason bekend geworden melodrama uit 1954 over de opkomst van een filmsterretje en de gelijktijdige ondergang van haar acterende, alcoholistische echtgenoot. Een opmerkelijk bittere en cynische kijk op Hollywood, gefilmd in (vroeg-)technicolor. Met Fredric March en Janet Gaynor. Eén, 14.05-15.55u. A star is born 1937 William Wellman Janet Gaynor
A Star Is Born (William Wellman, 1937, VS). Oudste, niet-muzikale versie van door Judy Garland en James Mason bekend geworden melodrama uit 1954 over de opkomst van een filmsterretje en de gelijktijdige ondergang van haar acterende, alcoholistische echtgenoot. Een opmerkelijk bittere en cynische kijk op Hollywood, gefilmd in (vroeg-)technicolor. Met Fredric March en Janet Gaynor. Eén, 14.05-15.55u. A star is born 1937 William Wellman Janet Gaynor Photo12

Only You (Norman Jewison, 1994, VS). Marisa Tomei reist impulsief haar mogelijke grote liefde Robert Downey jr. achterna naar warmbloedig Italië in krampachtig ‘ouderwetse’ romantische komedie in de traditie van Roman Holiday (1954).Net5, 18.20-20.30u.

Bashing (Masahiro Kobayashi, 2005, Japan). Voor westerlingen moeilijk invoelbaar drama over meisje dat als vrijwilliger in Irak gegijzeld is geweest. Terug in Japan worden zij en haar familie door iedereen gemeden. Ze ontvangen hatemails, worden over de telefoon uitgescholden en het meisje en haar vader worden ontslagen.Canvas, 22.25-23.50u.

Arlington Road (Mark Pellington, 1999, VS). Thriller met Jeff Bridges als rancuneuze weduwnaar annex door samenzweringstheorieën geobsedeerde hoogleraar. Hoe kwaadaardig zijn zijn keurige overburen Tim Robbins en Joan Cusack?BBC1, 23.55-1.45u.