Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politiek

Zeker 115 Chinese kompels gered

Foto AP Health workers wait for the arrival of coal miner rescued from the Wangjialing Coal Mine in Xiangning county at the entrance to a hospital in Hejing town in north China's Shanxi province on Monday, April 5, 2010. More than a hundred of Chinese miners were pulled out alive after being trapped for more than a week in a flooded coal mine, sparking cheers among the hundreds of rescue workers who had raced to save them and almost given up hope. (AP Photo/Ng Han Guan)
Foto AP Health workers wait for the arrival of coal miner rescued from the Wangjialing Coal Mine in Xiangning county at the entrance to a hospital in Hejing town in north China's Shanxi province on Monday, April 5, 2010. More than a hundred of Chinese miners were pulled out alive after being trapped for more than a week in a flooded coal mine, sparking cheers among the hundreds of rescue workers who had raced to save them and almost given up hope. (AP Photo/Ng Han Guan) AP