Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Vrachtschip lekt bij Groot Barrièrerif

Foto AFP This handout photo released on April 5, 2010 and taken on April 4 by the Queensland Government shows a small amount of oil leaking from the Chinese coal carrier the Shen Neng 1 after the vessel ran aground near Australia's Great Barrier Reef off the coast of the state of Queensland late on April 3. Australian authorities were attempting on April 5, 2010 to stabilise the stranded Chinese coal carrier which is threatening to break up on the Great Barrier Reef and spill more oil into the pristine waters. AFP PHOTO / RESTRICTED TO EDITORIAL USE / Queensland Government / HO
Foto AFP This handout photo released on April 5, 2010 and taken on April 4 by the Queensland Government shows a small amount of oil leaking from the Chinese coal carrier the Shen Neng 1 after the vessel ran aground near Australia's Great Barrier Reef off the coast of the state of Queensland late on April 3. Australian authorities were attempting on April 5, 2010 to stabilise the stranded Chinese coal carrier which is threatening to break up on the Great Barrier Reef and spill more oil into the pristine waters. AFP PHOTO / RESTRICTED TO EDITORIAL USE / Queensland Government / HO AFP