Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

vandaag

In het nieuws:

Een vrouw die wordt verdacht van een poging tot afpersen van demissionair premier Balkenende moet voor de rechtbank in Breda verschijnen. De 48-jarige dreigde openbaar te maken dat hij haar seksueel zou hebben geïntimideerd.

President Barack Obama maakt officieel zijn nieuwe kernwapenstrategie bekend. Medewerkers van Obama kondigden eerder aan dat de VS het kernwapenarsenaal „drastisch” willen inkrimpen.

De Tweede Kamer debatteert over de mislukte aanslag op de vlucht van Amsterdam naar Detroit op Eerste Kerstdag.

Demissionair minister Verhagen (Buitenlandse Zaken, CDA) brengt een bezoek aan Brazilië. Demissionair minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat, CDA )reist mee. Eurlings leidt een delegatie van dertig Nederlandse bedrijven uit de transport en logistiek.