Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Sport kort

Hockeyers Rotterdam treffen Amsterdam in halve finales van EHL

ROTTERDAM. De hockeyers van Rotterdam hebben zich gisteren geplaatst voor de halve finales van de Euro Hockey League. Voor een uitverkocht stadion in Rotterdam won de ploeg van coach Hans Streeder in een spectaculaire kwartfinale met 5-3 van de Spaanse club Atletic Terrassa. Tegenstander in de halve finales (22 mei) is Amsterdam, dat zich zondag al verzekerde van een plaats bij de laatste vier door het Belgische Leuven met 3-2 te verslaan. Titelverdediger Bloemendaal ontbreekt in de halve finales. De kampioen van Nederland verloor gisteren de kwartfinale tegen UHC Hamburg na shoot-outs. Bij de vrouwen bereikte Den Bosch gisteren de halve finales van de Champions Cup na een 6-0 overwinning op Berliner HC met 6-0. (ANP)

Roddick winnaar van tennistoernooi Miami

MIAMI. Andy Roddick heeft zondag het Masters-toernooi van Miami op zijn naam geschreven. Het was de 29ste toernooizege uit zijn loopbaan. De Amerikaanse tennisser was met 7-5 en 6-4 te sterk voor de Tsjech Thomas Berdych. Roddick revancheerde zich met de eindzege in Miami voor de verloren finale van Indian Wells tegen de Kroaat Ivan Ljubicic. Berdych schakelde in Miami onder anderen Roger Federer uit. Roddick was in de halve finales te sterk voor de Spanjaard Rafael Nadal. (ANP)

Renner Haedo snelste in koers rond Keulen

KEULEN. Juan Hosé Haedo heeft gisteren de 94ste editie van de wielerkoers Rundum Köln gewonnen. De Argentijn verraste de Duitse favoriet André Greipel na ruim 200 kilometer in de massasprint. De Italiaan Enrico Rossi werd derde. In Italië verzekerde Michele Scarponi zich gisteren van de eindzege in de Wielerweek van Lombardije. De Italiaan verdedigde in de vijfde etappe met succes zijn koppositie in het klassement. Hij eindigde in de rit over 153 kilometer van Montello naar Bergamo als zeventiende, in dezelfde tijd als etappewinnaar Riccardo Ricco. (ANP)

Clijsters in toptien na eindzege in Florida

MIAMI. De Belgische tennisster Kim Clijsters is na haar toernooizege in Miami dit weekeinde gestegen van de zestiende naar de tiende plaats op de wereldranglijst. Voor het eerst sinds haar comeback in augustus vorig jaar staat de voormalige nummer 1 van de wereld in de toptien. Clijsters versloeg zaterdag in de finale van het Masters-toernooi met opvallend gemak de Amerikaanse favoriete Venus Williams: 6-2 en 6-1. (ANP)

Kipchumba opnieuw de beste in Utrecht

UTRECHT. De Keniaanse atleet William Kipchumba heeft gisteren opnieuw de Jaarbeurs Utrecht Marathon op zijn naam geschreven. Hij finishte in een tijd van 2.12.01. Zijn landgenoot Mariko Kiplagat kwam 10 seconden later over de meet. De Tanzaniaan Andrea Sambu Sipe eindigde als derde. Bij de vrouwen won Olena Bilosjtsjoek uit Oekraïne in 2.39.43, met ruime voorsprong op Zeddy Chepkoech uit Kenia. (ANP)

Coach Don Nelson evenaart NBA-record

TORONTO. Basketbalcoach Don Nelson van Golden State Warriors heeft zondag zijn 1.332ste zege geboekt in de Noord-Amerikaanse profcompetitie NBA. Hij evenaarde daarmee recordhouder Lenny Wilkens. Warriors won met 113-112 van Toronto Raptors. San Antonio Spurs bereikte zondag de play-offs van de NBA door kampioen Los Angeles Lakers te verslaan met 100-81. (ANP)