Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

recordboete voor spits van HSV

De leiding van Hamburger SV heeft voetballer Paolo Guerrero de hoogste geldboete uit de clubhistorie opgelegd. De spits uit Peru gooide zondag na afloop van de wedstrijd tegen Hannover 96 (0-0) een fles in het gezicht van een toeschouwer, nadat de man hem zou hebben beledigd. Gisteren verontschuldigde Guerrero zich tijdens een persconferentie en zei hij graag persoonlijk met de fan te spreken. Verschillende media in Duitsland vermoeden dat Guerrero minimaal 50.000 euro en misschien zelfs 100.000 euro aan goede doelen moet doneren. Guerrero raakte in februari ook al in opspraak toen hij na de winterstop nog steeds in zijn geboorteland verbleef. Hamburger SV stuurde toen een psycholoog naar Peru om de spits van zijn vliegangst af te helpen.

Bekijk beelden van het incident na afloop van het duel met Hannover 96 op nrcnext.nl/links