Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Zorg

Priester werkt door in India

Een priester die in Amerika is beschuldigd van ontucht met een 14-jarig meisje werkt nu in India. Hij weigert voor de rechter te verschijnen. Uit correspondentie die gisteren opdook, blijkt dat het Vaticaan al jaren van de zaak op de hoogte is. De priester werd niet geschorst. In reactie op de beschuldigingen stelde het Vaticaan gisteravond dat het overwoog de priester uit zijn ambt te zetten. De paus heeft in zijn paasmis geen woord gezegd over het seksueel misbruik binnen de kerk. (BBC, AP)