Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Peuter kwam om door geweld

Een tweejarig meisje uit Drachten dat zaterdagmiddag overleed, is door geweld gestorven. Sectie op het stoffelijk overschot van de peuter heeft dat aangetoond. Dat bevestigde een woordvoerder van de politie gisteravond. De politie trof het kind zaterdagnacht na een melding aan in een huis in Eindhoven. Het kind stierf in het ziekenhuis. De 21-jarige moeder van het kind en een 20-jarige vriendin zijn aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de peuter. (NRC)