Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Overige films

Wrongfully Accused (Pat Proft, 1998, VS/Duitsland). Brokkenpiloot Leslie Nielsen speelt hoofrol in melige parodie op The Fugitive, die en passant ook knipoogt naar o.a. Titanic en Mission: Impossible. RTL7, 20.30-22.05u.

Into the Blue (John Stockwell, 2005, VS). Exotische actiethriller rond snorkelende schatzoekers op de Bahama’s. Volgens The Guardian heeft de bikini van Jessica Alba het formaat van een muizenbaretje. Veronica, 20.30-22.40u.

Courage under Fire (Edward Zwick, 1996, VS). Destijds als de eerste Hollywoodfilm over de Golfoorlog aangekondigd drama speelt creatief leentjebuur bij Kurosawa’s Rashomon. Met schuldgevoelens kampende kolonel Denzel Washington onderzoekt de ware toedracht van een veronderstelde heldendaad van gesneuvelde helikopterpilote Meg Ryan en krijgt telkens andere antwoorden. RTL8, 20.30-22.45u.

The Hard Way (John Badham, 1991, VS). Variatie op het stramien van de buddy’s tegen wil en dank. New Yorkse politieman James Woods wordt opgezadeld met een ijdele Hollywoodacteur (Michael J. Fox) die research pleegt voor een nieuwe rol. Intelligent scenario persifleert de oppervlakkigheid van Hollywood en de kameleontische karakterloosheid van acteurs. BBC1, 0.25-2.10u.