Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

op nrcnext.nl

Prachtig filmpje Cyriak Gevonden in The Guardian: de nieuwe video Cycles van Cyriak. Cyriak Harris is illustrator en maker van reclamefilmpjes en korte webfilmpjes en staat bekend om zijn (grimmige) grapjes, begeleid door een zeer bijpassend eentonig elektronisch deuntje. Ook eindeloze herhaling en perspectiefwisseling zijn terugkerende kenmerken. Volgens Guardian-blogger Peter Bradshaw is het fimpje te omschrijven als „Terry Gilliam meets Banksy meets MC Escher”.
Prachtig filmpje Cyriak Gevonden in The Guardian: de nieuwe video Cycles van Cyriak. Cyriak Harris is illustrator en maker van reclamefilmpjes en korte webfilmpjes en staat bekend om zijn (grimmige) grapjes, begeleid door een zeer bijpassend eentonig elektronisch deuntje. Ook eindeloze herhaling en perspectiefwisseling zijn terugkerende kenmerken. Volgens Guardian-blogger Peter Bradshaw is het fimpje te omschrijven als „Terry Gilliam meets Banksy meets MC Escher”.

Is Tarkan de volgende?

Is na Ricky Martin de Turkse zanger Tarkan de volgende die officieel uit de kast komt? In de clip van het nummer Sikidim die in 1999 ook in Nederland in de hitlijsten stond, zit Tarkan in een auto. Er wordt op de ruit getikt door een vrouw. Daarna door een man. Tarkan heeft meer interesse in de man, zo lijkt het. Toch is Tarkan nog steeds niet ge-out en het klimaat in Turkije draagt daar ook niet echt aan bij. nrc.next-redacteur Mark Beunderman besprak met de Turkse homo-activiste Begüm Basdas hoe dat komt.

Muziek in de klas. Fijn toch?

Muziek luisteren in de klas is meestal niet toegestaan. Cor Klapwijk (22), docent op een vmbo-school in Gouda, staat het wel toe. Als leerlingen hem vragen of ze muziek mogen luisteren tijdens het maken van opdrachten in de klas, dan mag dat van hem. Mits er goed gewerkt wordt. Zonder oordopjes wordt de leerling afgeleid door ontelbare dingen, zo zegt Klapwijk. Als leerlingen rustig werken aan een opdracht van geschiedenis zet de leraar zélf Juize FM aan. Een populaire zender met alleen maar hiphop en r&b. Goed idee? Discussieer mee op het nextblog.

Prachtig filmpje Cyriak

Gevonden in The Guardian: de nieuwe video Cycles van Cyriak. Cyriak Harris is illustrator en maker van reclamefilmpjes en korte webfilmpjes en staat bekend om zijn (grimmige) grapjes, begeleid door een zeer bijpassend eentonig elektronisch deuntje. Ook eindeloze herhaling en perspectiefwisseling zijn terugkerende kenmerken. Volgens Guardian-blogger Peter Bradshaw is het fimpje te omschrijven als „Terry Gilliam meets Banksy meets MC Escher”.