Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Nader bekeken

De Nederlandse roeier Sjoerd Hamburger heeft zaterdag met de achtmansboot van Oxford de befaamde Boat Race tegen de universiteitsploeg van Cambridge verloren. De titelverdediger begon sterk op de Theems, maar had op de finish meer dan een bootlengte achterstand. Hamburger (27), die vorig jaar in de winnende boot roeide, was dit jaar president van de Oxford University Boat Club. „Dit is de pijnlijkste nederlaag uit mijn loopbaan”, reageerde Hamburger tegenover de NOS. „Hier hebben we zes maanden keihard voor getraind. Dan wil je absoluut niet verliezen. Het is moeilijk te zeggen waar het aan heeft gelegen. In het eerste deel waren de snelheid en het ritme goed. Daarna moesten we Cambridge laten gaan. De accu was leeg, meer zat er gewoon niet in.”