Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Koppel de cel in vanwege zoenen

Een rechtbank in Dubai heeft een Brits koppel zondag in hoger beroep veroordeeld tot een maand gevangenisstraf wegens zoenen in het openbaar. Een inwoner van Dubai had geklaagd over de kus, die plaatsvond in een restaurant. Het Britse stel zegt dat het slechts ging om een kus op de wang. De twee werden in november gearresteerd en beschuldigd van dronkenschap en immoreel gedrag. De Verenigde Arabische Emiraten gelden als een van de meest vrije landen in de Golfregio, maar de autoriteiten treden regelmatig op tegen vermeend onzedelijk gedrag. Eerder werden buitenlandse toeristen veroordeeld, voor het versturen van seksueel getinte sms’jes. (AP)