Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Arbeidsmarkt

Geen wachtgeld Cohen

Oud-burgemeester Job Cohen van Amsterdam wil geen wachtgeld ontvangen. Cohen blijft voorlopig wel gebruik maken van de aangepaste dienstauto en een deel van de ambtswoning.

Dit heeft B en W in Amsterdam vandaag bekendgemaakt. Cohen kondigde op 12 maart aan per direct te vertrekken om voor de PvdA lijsttrekker te worden bij de Kamerverkiezingen in juni. Hoewel Cohen formeel een beroep kan doen op de wachtgeldregeling, ziet hij hiervan af omdat hij zelf zijn ontslag heeft ingediend.

Cohen is nog op zoek naar een andere woning in Amsterdam. In de tussentijd kan hij het privégedeelte van de ambtswoning gebruiken tegen een ‘passende vergoeding’, die hoger ligt dan het bedrag dat hij gedurende zijn ambtsperiode betaalde. Cohen moet de ambtswoning binnen ‘een redelijke termijn’ verlaten, zodat zijn opvolger er kan wonen. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester voor de zomer wordt benoemd. Cohen nam vorige week officieel afscheid van Amsterdam en ontving daarbij de Gouden Medaille, de hoogste onderscheiding van de hoofdstad.