Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Entertainment

Film van de dag

Vlnr: Bruce Dern, Tom Hanks, Corey Feldman en Rick Ducommun in The ‘burbs. THE BURBS foto SBS6/NET5 vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS6/NET5 verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS6/NET5 is compulsory.
Vlnr: Bruce Dern, Tom Hanks, Corey Feldman en Rick Ducommun in The ‘burbs. THE BURBS foto SBS6/NET5 vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS6/NET5 verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS6/NET5 is compulsory. SBS6/NET5

The ‘burbs. Ray Peterson (Tom Hanks) besluit zijn vakantie thuis door te brengen, lekker rustig in de saaie buitenwijk waar hij woont. Maar dan spreken enkele van zijn buren, onder wie een hardrocker op zoek naar thrills, een legerfreak (Bruce Dern) en een door macabere moorden geobsedeerde man, hun verdachtmakingen uit over de onconventionele nieuwe buren en is de rust voorbij. The ‘burbs laat de dagelijkse horror zien van de ogenschijnlijk onberispelijke suburbs waarnaar de titel verwijst. Leuke komedie in tekenfilmstijl van vrolijke cynicus Joe Dante.(Joe Dante, 1989, VS), RTL7, 22.05-0.05u.André Waardenburg