Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Televisie

Echte actie

Centrum Maastricht, een jonge man staat heel aardig te zingen. Een paar uur later passeer ik hetzelfde punt, de jongen staat nu in een portiek met twee stadswachten voor zich. Nog eens vier stadswachten kijken toe. Er komt een agent op de racefiets aan, twee motoragenten en als sluitstuk een politiebusje! De jongen wordt geboeid

Centrum Maastricht, een jonge man staat heel aardig te zingen. Een paar uur later passeer ik hetzelfde punt, de jongen staat nu in een portiek met twee stadswachten voor zich. Nog eens vier stadswachten kijken toe. Er komt een agent op de racefiets aan, twee motoragenten en als sluitstuk een politiebusje! De jongen wordt geboeid afgevoerd. Verbaasd vraag ik een Maastrichtenaar om toelichting: als straatmuzikant moet je een vergunning hebben en dat heeft de jongen kennelijk niet. „Voor echte actie kan u beter naar Flikken Maastricht op tv kijken”, adviseert hij vriendelijk.

M. Schell