Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politiek

Doden door geweld Pakistan

Tientallen mensen zijn gisteren omgekomen bij terreuraanslagen in het instabiele noordwesten van Pakistan. Het Amerikaanse consulaat in de stad Peshawar was het doelwit van een aanval van meerdere strijders. Volgens de Pakistaanse regering eisten de Pakistaanse Talibaan de verantwoordelijkheid op voor de actie. Enkele uren eerder vielen 43 doden bij een zware zelfmoordaanslag tijdens een politieke bijeenkomst van de liberale Awami National Party (ANP) in Timergahah. Er vielen ten minste tachtig gewonden. De ANP versloeg vorig jaar bij verkiezingen in de North-West Frontier Province de regerende coalitie van moslimfundamentalisten. Gedurende twee jaar van overheersing door de Talibaan in noordwestelijke districten zijn tientallen ANP-leiders omgebracht. (AP, BBC, Reuters)