Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Defensie

Defensie oefent vertrek Uruzgan

Ruim 1.600 militairen doen van 12 tot en met 23 april mee aan een oefening in Nederland voor het terughalen van Nederlands personeel en materiaal uit Uruzgan. De militairen gaan vooral te werk op oefenterreinen van Defensie. De missie eindigt nu op 1 augustus. Alle militairen van de Task Force Uruzgan (TFU) zullen in december terug zijn in Nederland. Defensie ging er aanvankelijk vanuit dat de terugtrekking 115 miljoen euro zou kosten, maar denkt nu 229 miljoen. (ANP)