Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Beeldende kunst

bron van de kunst

bron van de kunst „Wat heeft de maker van deze foto bezield”, vraagt fotograaf Thomas Donker (thomasdonker.com) zich af. „De rots moet het profiel voorstellen van Bjørnstjerne Bjørnson, Nobelprijswinnaar en schrijver van de tekst van het Noorse volkslied. Het is de enige attractie in dit gebied bij Lillehammer, maar vrij onaantrekkelijk gefotografeerd.” Donker is gefascineerd door dit soort ‘afwijkende’ ansichtkaarten. „Er is een soort lulligheid aan waar ik vrolijk van word.” Deze rubriek gaat over kunstenaars en hun verzameling als bron van inspiratie. Heb jij als kunstenaar afbeeldingen, voorwerpen of kunst die jou speciaal inspireren? Stuur je bijdrage naar klik@nrc.nl
bron van de kunst „Wat heeft de maker van deze foto bezield”, vraagt fotograaf Thomas Donker (thomasdonker.com) zich af. „De rots moet het profiel voorstellen van Bjørnstjerne Bjørnson, Nobelprijswinnaar en schrijver van de tekst van het Noorse volkslied. Het is de enige attractie in dit gebied bij Lillehammer, maar vrij onaantrekkelijk gefotografeerd.” Donker is gefascineerd door dit soort ‘afwijkende’ ansichtkaarten. „Er is een soort lulligheid aan waar ik vrolijk van word.” Deze rubriek gaat over kunstenaars en hun verzameling als bron van inspiratie. Heb jij als kunstenaar afbeeldingen, voorwerpen of kunst die jou speciaal inspireren? Stuur je bijdrage naar klik@nrc.nl