Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Blessurezorgen Barcelona en Arsenal

Barcelona en Arsenal kenden ter voorbereiding op hun onderlinge Champions-Leaguewedstrijd (vanavond) allerminst een zorgeloos competitieweekeinde. Barcelona versloeg weliswaar Athletic de Bilbao met 4-1, maar verloor spits Zlatan Ibrahimovic met een blessure. Arsenal won pas diep in blessuretijd met 1-0 van Wolverhampton Wanderers.

Met het afhaken van Ibrahimovic zijn Pep Guardiola’s personele problemen voor de wedstrijd van vanavond vergroot. Na het 2-2 gelijkspel mist de coach in de return tegen Arsenal ook nog de geschorste verdedigers Gerard Pique en Carles Puyol. Verder is het onzeker of hij een beroep kan doen op middenvelder Andres Iniesta, die wegens een dijbeenblessure ook al de wedstrijd in Londen miste.

Waarschijnlijke vervanger van Ibrahimovic is de negentienjarige Bojan Krkic, die in in het competitieduel met Bilbao twee doelpunten maakte. Daarmee lijkt hij de Fransman Thierry Henry vanavond buiten het basisteam te houden. Overigens is Arsenal evenmin compleet. Trainer Arsène Wenger, die al vijf maanden niet over de zwaar geblesseerde Robin van Persie kan beschikken, moet een elftal samenstellen zonder de geblesseerden Alex Song, Cesc Fabregas, William Gallas en Andrei Arsjavin.

Voor Barcelona wordt het de week van de beslissingen, want na Arsenal volgt zaterdagavond voor de competitie de uitwedstrijd tegen Real Madrid, dat met 2-0 van Racing Santander won. Beide clubs voeren de Primera Division aan met 77 punten. Algemeen wordt aangenomen dat de winnaar kampioen van Spanje wordt.

Dankzij een laat doelpunt van de Deen Nicklas Bendtner behield Arsenal in de Premier League aansluiting met de nummers één en twee, Chelsea en Manchester United. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt drie punten en die op Manchester United één punt. Chelsea nam de koppositie over van Manchester United door het onderlinge duel op Old Trafford met 2-1 te winnen.

Manchester United miste vooral sterspeler Wayne Rooney, die vorige week in de Champions-Leaguewedstrijd tegen Bayern München een enkelblessure opliep. Hij zal morgenavond in de return tegen de Duitse club node worden gemist. De absentie van Rooney maakt de opdracht voor Manchester United om de 2-1 achterstand weg te werken er bepaald niet gemakkelijker op.

Tegenstander Bayern München meldt zich morgen vol zelfvertrouwen op Old Trafford. De ploeg van Louis van Gaal won zaterdag in Gelsenkirchen het toptreffen met Schalke 04 (1-2) en heroverde de koppositie. Bayern heeft een voorsprong van één punt op Schalke. De prestatie van Bayern München was bijzonder, omdat de Zuid-Duitse ploeg de tweede helft grotendeels met tien man speelde nadat Hamit Altintop de rode kaart had gekregen. Een opsteker voor Van Gaal is dat hij tegen Manchester United weer kan beschikken over de van een blessure herstelde Arjan Robben en Bastian Schweinsteiger, die zijn schorsing erop heeft zitten.

In Italië won koploper Inter met 3-0 van Bologna, maar raakte Wesley Sneijder op de training geblesseerd. Een tegenvaller voor de return van de Champions-Leaguewedstrijd vanavond tegen CSKA.