Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

6 redenen om uit te gaan

1 multidisciplinair

Avondje Alles

Den Haag: Theater Zeebelt. Tijd: 20.00-22.00u. Toegang: 10 euro. www.zeebelt.nl

Avondje Alles is een maandelijkse kunstenmix van theater, performance, livemuziek en film. De hoofdvoorstelling is ‘Gravity’ van Sarah van Lamsweerde, Norberto Llopis Segarra en Kaisu Koski, een performance, actie-installatie en concert in één.

2 piano-estafette

Voorproefje Pianoconcours

Amsterdam: Muziekgebouw aan ’t IJ, op de steiger. Tijd: 11.30-15.00u, ook morgen 19.00-21.30u. Gratis. www.pianoconcours.nl

Deelnemers van het YPF Nationaal Pianoconcours (12 t/m 27 jaar) geven een voorproefje aan het IJ. Ze houden een piano-estafette in De Talentkwekerij van de Young Pianist Foundation. Deze glazen kas staat aan het water naast het Muziekgebouw aan ’t IJ, de locatie waar van 15 tot en met 25 april het pianoconcours plaatsvindt.

3 toneel

Pier Paolo Pasolini – P.P.P.

Den Haag: Nationale Toneel Gebouw. Tijd: 20.30u. Entree: 7,50-12,50 euro. www.nationaletoneel.nl

Een docudrama met tekst, beeld en geluid over de intrigerende Italiaanse cineast en schrijver Pier Paolo Pasolini (1922-1975). Franz Marijnen, die al vele jaren een fascinatie heeft voor deze controversiële alleskunner, maakte een indringend portret. Met vaste NT acteurs als Jeroen Spitzenberger, Betty Schuurman, Jaap Spijkers en Jochum ten Haaf. T/m 22 mei.

4 expositie

Tomoko Mukaiyama: Wasted

Heerlen: Schunck. T/m 25 april. www.schunck.nl; www.wasted.nl

Kunstenaar en concertpianiste Tomoko Mukaiyama begeeft zich op het snijvlak van beeldende kunst en muziek. Haar project ‘wasted’ is een pianoconcert, een labyrint van 12.000 witte zijden jurken en een ritueel. Mukaiyama vraagt ook het publiek om te participeren in haar project door een gratis jurk aan te bieden via www.wasted.nl of in Schunck.

5 Film en Filosofie

Amsterdam: VU Hoofdgebouw, zaal KC07. Data: 6, 13, 20, 27 april & 11, 18 mei, 19.00u. Entree: 7,50 euro, studenten gratis. www.vuconnected.nl

Hoe vrij kun je zijn? In de serie Film en Filosofie geven zes filosofen van de Vrije Universiteit hun visie op zes films. Vanavond: Lola rennt met filosoof Gerben Meynen over de vrije wil.

6 singer-songwriters

Nootuitgang!

Nijmegen: CultuurCafé, Mercatorpad 1, Radboud Universiteit. Tijd: 20.00u. Gratis. www.ru.nl

Nootuitgang! is een regionale- en singer-songwritercompetitie voor studenten in Nijmegen. Er is dit jaar geen landelijke finale. De door de jury gekozen winnaar geeft 27 april een optreden tijdens het Sound of Science festival in het Huygensgebouw.