Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Algemeen

Pieptoon

Een tijd terug kreeg ik op mijn spreekuur een oudere man met klachten over een pijnlijke heup en over een hinderlijke pieptoon in zijn oor. Onderzoek van zijn oren leverde geen bijzonderheden op. Ik adviseerde hem het even aan te zien. Dit soort klachten wil nog wel eens vanzelf overgaan. Enkele weken later besprak ik

Een tijd terug kreeg ik op mijn spreekuur een oudere man met klachten over een pijnlijke heup en over een hinderlijke pieptoon in zijn oor. Onderzoek van zijn oren leverde geen bijzonderheden op. Ik adviseerde hem het even aan te zien. Dit soort klachten wil nog wel eens vanzelf overgaan.

Enkele weken later besprak ik met hem telefonisch de uitslagen van de foto’s van zijn heup. Terloops vertelde hij dat, nadat hij op advies van een familielid de lege batterij van de rookmelder in zijn woonkamer had vervangen, de pieptoon in zijn oor was verdwenen.

John van der Velden