Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Bouw

Campus Maastricht

In een aantal markante kubussen zouden een sporthal, studentenwoningen, gastenverblijven, kantoren, horecavoorzieningen en winkels komen. Maar die komen er niet. De bouw van een campus in Maastricht werd bijna een jaar geleden stil gelegd, en een half jaar later besloot woningcorporatie Servatius er voorgoed mee te stoppen. De kosten van de bouw aan het ontwerp van de Spaanse architect Santiago Calatrava waren te hoog opgelopen. De schade bedroeg 60 miljoen euro en dat bedrag dreigt op te lopen tot 77 miljoen euro. Er zit al een fundering in de grond, maar nog steeds is niet duidelijk wat er met het terrein gaat gebeuren. Calatrava is in Nederland ook bekend om zijn drie bruggen over de Hoofdvaart in Haarlemmermeer. Die waren uiteindelijk met een kleine 30 miljoen euro bijna twee keer zo duur als begroot.