Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

7 redenen om uit te gaan met Pasen

paaseitjes
paaseitjes

1 dansfeest

Grand Easter shakedown

Den Haag: Filmhuis. Op 3 april, 23.00-04.00u. Entree: 5 euro. www.bluenood.com

Blue!Nood!, bekend van feesten in Pulchri, Luden, Paard van Troje en Schlemmer, organiseert samen met het Tabass-co collectief het filmhuisfeest ‘Grand Easter shakedown’. Dansen op Funk, Afro, Latin, Club en nog veel meer. Voor bezoekers van de late filmvoorstelling is de toegang – op vertoon van het filmkaartje – gratis.

2 muziekfestival

Paasconcerten

Arnhem: Jacobiberg. Op 3 & 4 april, 20.30u. Gratis. www.jacobiberg.nl

Arnhems oudste gratis festival, waar zowel beginnende als gevorderde bands voor en na elkaar op het podium staan. De muziekstijlen lopen uiteen van Americanapop tot gitaarrock tot reggae en metal. Op zondag wordt de Rietveldzaal omgebouwd tot café 3voor12. De crew van VPRO’s 3voor12 Arnhem/Nijmegen verzorgt een doorlopend programma van interviews, unplugged sessies en dj sets.

3 dance

Hed Kandi’s Easter Ball

Roermond: Club Soho. Op 4 april, 22.00-05.00u. Kaarten: 10 (vvk)/15 euro. www.hedkandi.nl

Hed Kandi viert Pasen met een dubbele Easter Ball editie: zowel in de Ministry of Sound in Londen en het stijlvolle Club Soho in Roermond. Met de internationale Hed Kandi residents Andy Warburton en Steven Quarré. Verder: mc Choral, Andrei Russo (percussie), danseressen en een spectaculair decor.

4 markt

Funky Paasmarkt

Amsterdam: Westergasfabriek. Op 4 april, 12.00-18.00u. Entree: gratis. www.westergasfabriek.nl

Langs de waterkant van de Westergasfabriek, maar ook binnen verkopen ontwerpers en kunstenaars hun producten, zoals speelgoed, (kinder)kleding, vintage, sieraden en tassen, (retro)meubels, kunst en (biologische) delicatessen.

5 muziekfestival

14e POBparade

Breda centrum. Op 4 & 5 april, 15.00-2.00u. Gratis. www.pobsite.nl

De POBparade, die traditiegetrouw met Pasen wordt gehouden, is een grote muzikale kroegentocht met meer dan 85 optredens op meer dan 20 locaties. Pop, rock, hiphop, punk, electro, sixtiesrock, techno, jazz, metal, singer-songwriter, en alles daartussen en daarbuiten komen aan bod.

6 burlesque

Burlesque FreakOut

Amsterdam: Club 8. Op 4 april, 21.00u (show om 23.00u). Entree: 10 euro. www.burlesquefreakout.com

Burlesque Paasshow met een dame in pin-upstijl paashaaspakje, een jaren 20-goochelaar met een vreemd konijn en liedjes gezongen door de spreekstalmeesteres, begeleid op piano. Speciale gast: Xarah von den Vielenregen uit Berlijn. Na de show kun je dansen tot diep in de nacht.

7 dierentuin

Pasen in Artis

Amsterdam: Artis. Op 4 & 5 april, geopend 09.00-18.00u. www.artis.nl

Kom paaseieren zoeken in een speurtocht langs dierverblijven en leer alles over eierleggende dieren in Artis. Bij de infokar is er een eierquiz en ’s middags zijn er uitgebreide knuffelsessies met kuikentjes, cavia’s en konijnen bij de kinderboerderij naast de ingang.