Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Amsterdammers noemen de kwaliteiten waarover de nieuwe burgemeester van Amsterdam zou moeten beschikken. Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Verslag over het seponeren van een rechtszaak tegen een alternatieve kliniek in Bilthoven waar kanker werd beschouwd als een vorm van schimmel. Aanleiding voor de rechtszaak was het overlijden van een 58-jarige kankerpatiënte die kort na behandeling met zuiveringszout overleed. Ned.2, 20.25-20.55u.

Nova/Den Haag vandaag. Verslag over de formatie van een college in Rotterdam en een reportage over vader Peter die zijn ex-vrouw heeft laten gijzelen omdat hij ondanks gerechtelijke uitspraken al jaren zijn kind niet heeft gezien. Ned.2, 22.15-23.00u.

praatprogramma

De wereld draait door. Gasten: Maurice de Hond, Felix Rottenberg, Robbert Dijkgraaf en Nico Dijkshoorn. Tafelheer is Giel Beelen, muziek van de Benidorm Bastards. Ned.2, 19.30-20.08u.

Pauw & Witteman. Ernst Veen, de directeur van Hermitage Amsterdam, vertelt over de tentoonstelling Matisse tot Malevich. De directeur van de ANWB, Guido van Woerkom, vertelt over de ledenraadpleging over de kilometerheffing. Ned.2, 23.00-23.55u.

informatief

Geluk in uitvoering. Jack Valkering volgt mensen die worstelen met hun verlangen naar geluk. Afl.: Bijlmer blues. Michael (24) probeert zijn ontspoorde leven te beteren via een reïntegratieproject. Ned.2, 19.25-19.55u.

Labyrint. Populair wetenschappelijk programma. Afl.: Energie zat, grondstoffen tekort. Zoektocht in Californië naar toekomstige energievoorziening. Ned.2, 20.55-21.30u.

cultuur

Opium. Cornald Maas praat met regisseur Will Koopman (Gooische Vrouwen), cabaretier Thomas van Luyn en actrice Tjitske Reidinga onder meer over De Millennium Trilogie van de Zweedse schrijver Stieg Larsson. De verfilming van het derde deel ging onlangs in première; ook een interview met hoofdrolspeler Michael Nyqvist. Verder aandacht voor Belgische band K’s Choice en een bezoek aan acteur Jack Wouterse tijdens de repetitie van Koning Lear door het RO Theater. Ned.2, 21.30-22.00u.

documentaire

Ganja Queen. Documentaire van Janine en Steve Hosking (2007) over het proces tegen de Australische Schapelle Corby (1977), die in 2004 op de luchthaven van Bali werd opgepakt met 4 kilo cannabis (ganja) in haar niet afgesloten bagage. Zeven maanden na haar opsluiting in de gevangenis van Kerobokan begint haar proces dat veel media-aandacht trekt. Met archiefbeelden van haar arrestatie, opnames binnen en buiten de rechtszaal, interviews met alle betrokkenen. Corby kan de doodstraf krijgen, ze ontkent elke betrokkenheid. Iemand anders moet de drugs in haar bagage hebben gestopt. De publieke opinie, zeker in Australië , kiest resoluut de kant van de mooie en sympathieke verdachte. Canvas, 22.50-0.50u.

VPRO’s Import: Mugabe en de blanke Afrikaan. Documentaire over een persoonlijke strijd voor mensenrechten. Michael is een van de laatste witte boeren in Zimbabwe. Hij laat zich niet intimideren door Mugabe, die een landhervormingsprogramma wil doorvoeren. Ned.2, 23.50-1.25u.

sport

UEFA Champions League. Voorbeschouwing op de wedstrijd Arsenal-Barcelona, gevolgd door een rechtstreeks verslag, met in de rust een voorlopige analyse en na afloop een nabeschouwing. Ned.3, 20.15-23.20u.