Vampier laat zien wat hij kan

Remember Me Regie: Allen Coulter. Met: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Pierce Brosnan.In: 66 bioscopen. *

Tieneridolen willen laten zien dan ze echt wat kunnen. Will Smith verscheen op het hoogtepunt van zijn roem als Fresh Prince in de praatfilm Six Degrees of Seperation, Daniel Radcliffe verscheen tussen de Harry Potterfilms door naakt in het toneelstuk Equus en nu is Robert Pattinson aan de beurt, de glitterende, sexy vampier uit de Twilight-reeks, in een nadrukkelijk ernstig bedoelde rol in de relatiefilm Remember Me.

Remember Me is een romantisch drama over mooie, jonge mensen, dat toch in het teken staat van de dood. Gelouterd televisieregisseur Allen Coulter begint met een mokerslag: de jonge Ally moet toezien hoe haar moeder op een New Yorks metroplatform bij een roofoverval wordt doodgeschoten. Haar vader is snel ter plaatste, aangezien hij politieman is.

Vijftien jaar later. Ally wordt inmiddels gespeeld door Emilie de Ravin en haar vader is (niet onbegrijpelijk) een cynische politieman, die op een nacht de dronken student Tyler (Pattinson) in elkaar mept. Bij toeval ontdekt Tyler dat medestudente Ally de dochter is van deze bruut, en hij besluit haar te versieren om de politieman een hak te zetten. Maar uiteraard is er al snel sprake van gevoelens. Tyler heeft zelf een broer verloren. Dat is een al te mooie symmetrie met Ally, in deze opzichtig manipulerende film, die de aanval op de Twin Towers gebruikt voor een pompeus slotcrescendo. Pattinson kwijt zich redelijk van zijn taak, maar laat geen blijvende indruk achter.

    • Peter de Bruijn