Overige films

Good Night, and Good Luck (George Clooney, 2005, VS). Titel verwijst naar de woorden waarmee CBS-anchorman Edward R. Murrow zijn legendarische tv-programma altijd afsloot. Film van acteur Clooney gaat vooral over de aanvaringen van Murrow (mooie rol van David Strathairn) met senator Joseph McCarthy, die in de jaren 50 in Amerika een heksenjacht voerde op communisten: het rode gevaar loerde volgens hem overal. Vergelijkingen met de War on Terror van toenmalige president Bush liggen in de in fraai zwart-wit gedraaide film voor het oprapen. Canvas, 21.15-22.50u.

Enough (Michael Apted, 2002, VS). Feministische wraakfantasie begint als een romantische komedie waarin serveerster Jennifer Lopez bezoek krijgt van een prins op een wit paard (Billy Campbell). Als hij niet blijkt te deugen, komt haar Israëlische zelfverdedigingstechniek krav maga van pas. Veronica, 22.20-0.35u.

Two for the Money (D.J. Caruso, 2005, VS). Gokkersfilm, gebaseerd op de authentieke lotgevallen van American Football-speler Brandon Link, die na een knieblessure gedwongen een punt zette achter zijn sportcarrière en vervolgens furore maakte bij een 0900-nummer voor goktips. In de film wordt hij voor het karretje gespannen van de gokverslaafde zakenman Al Pacino. BBC1, 0.25-2.20u.