op nrcnext.nl

Plaatsnaambord van het dorpje Fucking in Oostenrijk

Haha, die brillen

Immens grote brillen, dikke blokhakken, jumpsuits en wijderdanwijde pijpen. En dit alles in gezellig bruin en beige.

Retro toen het nog geen retro was. In der Spiegel stond vandaag een serie advertenties uit de jaren 70.

Twee ‘Fucking Hell’ graag

Er komt een nieuw merk bier op de markt, het heet Fucking Hell. Fucking is de naam van het Oostenrijkse plaatsje waar het gebrouwd wordt en ‘hell’ betekent helder. Het Europese merkenbureau OHIM mag de Europese registratie van het biermerk niet weigeren. Naast het Europese merkenbureau is het enige echte paradijs voor vunzige merken de Benelux. In dit register zijn onder andere 2 hard 2 Fuck, Lulkoekje, Wiredpussy en Lullig terug te vinden.

Ricky Martin uit de kast

Gisteren bevestigde Ricky Marop zijn eigen site iets dat veel mensen al wisten: hij is homoseksueel. Maar waarom maakt hij dat nu pas bekend? Op internetfora zijn hier verschillende verklaringen voor.

Gastblogger uit Egypte

Twee Egyptische bloggers die op uitnodiging van het ministerie van Buitenlandse zaken te gast waren in Nederland vertelden vorige week in nrc.next wat mensenrechtenblogs in Egypte teweeg brengen, en hoe gevaarlijk zulke blogs zijn.

Maar wat vonden ze nou van Nederland? Op het blog vind je een gastblog van Sherif Abdelaziz Ahmed, die op zijn blog vrijheden en sociale rechten in Egypte aan de kaak stelt. Hij schrijft over het bezoek: „It made me recall some of the images I have always pictured in mind about Holland. The greenery, the windmills, cheese products, beauty of the nature, and of course the Fitna Movie of Wilders.”