Kort nieuws voorpagina

Winsemius: in Rotterdam coalitie zonder Leefbaar

Rotterdam, 31 maart. Een coalitie van PvdA, D66, VVD en CDA, zonder Leefbaar Rotterdam, heeft de meeste kans van slagen in het gepolariseerde Rotterdam. Tot die conclusie is oud-minister Pieter Winsemius vandaag gekomen na gesprekken met alle acht lijsttrekkers. PvdA, D66, VVD en CDA bezetten samen 25 van de 45 zetels. Pagina 3

Meerderheid voor kilometerheffing

den haag, 31 maart. Bijna zeven op de tien mensen die de ANWB-peiling over de kilometerheffing invulden, zijn voorstander van een vorm van rekeningrijden. Maar ze zijn tegen spitstarieven, een registratiekastje in de auto en de tijdelijke verhoging van de motorrijtuigenbelasting. Dat blijkt uit de resultaten die de ANWB vanochtend heeft gepresenteerd. Pagina 3

Advies: flexibel werk wordt recht

Rotterdam, 31 maart. Om vrouwen te stimuleren meer te gaan werken moet er een wettelijk recht op flexibel werken komen. Dit concludeert de Taskforce DeeltijdPlus in zijn eindrapport.

Pagina 3 en 7 (commentaar)

Frans advies: geen verbod op boerka

Parijs, 31 maart. De Conseil d’Etat, het hoogste bestuursrechtelijke orgaan in Frankrijk, heeft de regering afgeraden een algeheel verbod op het dragen van niqaab en boerka in te voeren. Dat blijkt uit het rapport dat premier Fillon gisteren van de raad kreeg. Pagina 5

VS staan boren voor de kust toe

Washington, 31 maart. De Amerikaanse regering wil grote delen van de zeebodem voor de oostkust van de VS en mogelijk ten noorden van Alaska openstellen voor de winning van olie en aardgas. Pagina 15

NASA onderzoekt gebreken Toyota

New York, 31 maart. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaat de gebreken aan Toyota’s onderzoeken. Toyota heeft de afgelopen maanden wereldwijd ruim 8 miljoen auto’s teruggeroepen die kampen met versnellingsproblemen. Pagina 13

Atteveld toch weg als trainer bij ADO

DEN HAAG, 31 maart. ADO Den Haag heeft trainer Raymond Atteveld gisteren toch aan de kant gezet. Een dag eerder nog besloot de club de 43-jarige trainer het seizoen te laten afmaken. Pagina 11