Kort nieuws Sport

Telstar bestraft met puntenaftrek door licentiecommissie

IJMUIDEN, 31 maart. De licentiecommissie van de KNVB heeft Telstar bestraft met een aftrek van drie punten vanwege een negatief resultaat over het boekjaar 2008-2009. De club uit de eerste divisie heeft hiertegen beroep aangetekend, zo werd op de website bekend gemaakt. Telstar zou een verrekening van de belasting in de jaarrekening hebben opgenomen die volgens de KNVB onjuist is. De club zegt op de website dat de jaarrekening echter in goed overleg en met volledige goedkeuring van haar adviseurs en accountant conform fiscaal recht is ingediend. Telstar staat voorlaatste en zou door de puntenaftrek onderaan komen te staan. De KNVB wil nog niet reageren. (ANP)

Heerenveen neemt afscheid van Sibon

HEERENVEEN, 31 maart. Sc Heerenveen neemt na dit seizoen afscheid van twaalf spelers, onder wie de aanvallers Gerald Sibon en Paulo Henrique. Ook de contracten van Dingsdag, Smarason, Drost, Lopes, Bergsma, Etemadi, Kamara en Poldervaart worden niet verlengd. De leiding van de Friese ploeg besloot bovendien de optie tot koop op huurling Hernan Losada niet te lichten, waardoor de middenvelder moet terugkeren naar Anderlecht. Gisteren werd ook al bekendgemaakt dat Sparta selectiespelers opruimt. Aan de verbintenis met Van Bueren, Varkevisser, Van Gessel, Dissels, Merk, Abdul, Jaliens en Aldogan komt een einde. (ANP)

Langlaufen: Russin Stepanova gestraft

MOSKOU, 31 maart. De Russische langlaufster Lilija Stepanova is door haar nationale bond voor twee jaar geschorst wegens het manipuleren van een dopingcontrole. Zij veroverde vorige week twee nationale titels, maar vroeg vervolgens iemand anders om namens haar urine in te leveren. Drievoudig olympisch kampioene Joelija Tsjepalova en olympisch kampioen van 2006 Jevgeni Dementiev werden eerder al positief bevonden op het eiwithormoon epo. (ANP)

BV Veendam vraagt uitstel van betaling

VEENDAM, 31 maart. Voetbalclub BV Veendam heeft vandaag uitstel van betaling aangevraagd. De sponsors die de betalingsverplichtingen van de club zouden overnemen konden het uiteindelijk niet eens worden, waardoor de club uit de eerste divisie geen andere mogelijkheid zag dan een voorlopige surseance van betaling aan te vragen. Dat maakte secretaris Jos Offenberg bekend. Veendam heeft de spelers en medewerkers vanmorgen ingelicht. (ANP)

Dammers tweede op EK in Tallinn

TALLINN, 31 maart. De Nederlandse dammers hebben gisteren bij de Europese titelstrijd voor teams in Tallinn zilver gewonnen. Nederland had op de slotdag vrij en zag concurrent Wit-Rusland gelijkspelen tegen Estland: 3-3. Alle partijen eindigden in remise. De Wit-Russen kwamen daardoor evenals Nederland op dertien punten, maar werden kampioen dankzij één bordpunt. Rusland werd derde. (ANP)

Cavendish niet in Ronde van Italië

RIJSWIJK, 31 maart. Mark Cavendish doet dit jaar niet mee aan de Ronde van Italië. Zijn ploeg Columbia maakte dat vandaag bekend. De Britse sprinter won in 2009 nog vier etappes in de Giro, maar rijdt in mei de Ronde van Californië. „We denken dat de Ronde van Californië meer geschikt is in de aanloop naar de Tour de France. In juli moet hij op zijn best zijn”, aldus manager Bob Stapleton. (ANP)

Blokhuijsen naar schaatsploeg TVM

HOOGEVEEN, 31 maart. Jan Blokhuijsen en Remco Olde Heuvel schaatsen vanaf komend seizoen voor TVM. Beide rijders ondertekenen vandaag een tweejarig contract. Dat heeft een woordvoerder van TVM gisteren meegedeeld. Blokhuijsen en Olde Heuvel komen allebei over van VPZ, dat vorige week bekendmaakte te stoppen met sponsoring. (ANP)

Spanje nog steeds beste voetballand

ZüRICH, 31 maart. Spanje is volgens de FIFA-rankings nog steeds het beste voetballand van de wereld. In de rankings die vandaag werden gepubliceerd schoof Portugal twee plaatsen omhoog naar de vierde plaats en Engeland nam de zevende plek over van Frankrijk. Nederland staat derde op de lijst achter Spanje en Brazilië. (AP)