Kort nieuws Economie

Agfa-Gevaert maakt winst

Mortsel, 31 maart. Het Belgische Agfa-Gevaert, producent van beeldtechnologie, heeft in 2009 een winst van 6 miljoen euro behaald ondanks een omzetdaling van 9,1 procent. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. In 2008 stond er nog een verlies van 167 miljoen euro in de boeken. De omzet daalde vooral in het eerste half jaar als gevolg van de economische crisis. In totaal kwam de omzet uit op 2,8 miljard euro. Dankzij besparingsmaatregelen en een efficiëntere werkwijze wist het bedrijf in de zwarte cijfers te komen. (ANP)

Euronext krijgt nieuwe topman

Amsterdam, 31 maart. Het Amsterdamse beursbedrijf krijgt een nieuwe bestuursvoorzitter. Vanaf 1 juni neemt Cees Vermaas het roer over van Joost van der Does de Willebois. Dit maakte NYSE Euronext vandaag bekend. De 45-jarige Vermaas werkt al langere tijd bij het beursbedrijf. Hij was als directeur onder meer verantwoordelijk voor de Europese verkoopactiviteiten en is nu het Europees hoofd geldmarkten in Parijs. Eerder was hij IT-consultant bij Getronics en CMG. (ANP)

Reed Business stoot titels af

Leeuwarden, 31 maart. Reed Business Informatie (RBI) verkoopt zestien titels, waaronder Bouwwereld en Vismagazine, aan Eisma Media Groep. De verkoop maakt deel uit van een reorganisatie bij RBI in Doetinchem. RBI is onderdeel van het uitgeversconcern Reed Elsevier. Vorig jaar verkocht de beursgenoteerde uitgever al diverse titels en trok het de stekker uit het Nederlandse zakenblad FEM Business. Eisma uit Leeuwarden neemt met de aankoop van de titels 52 werknemers van RBI over. Eisma is uitgever van onder andere de vakbladen Glas in Beeld en Petfood Magazine. Financiële details over de transactie zijn niet gemeld. (ANP)