Joods paasfeest in A'damse synagoge

De progressief-joodse Beit Ha’Chidush gemeenschap viert het paasfeest in de Uilenburger synagoge in Amsterdam. Pesach, het joodse paasfeest, is gisteren van start gegaan. Met een bijzondere maaltijd, de seder, herdenken joden de Bijbelse uittocht uit Egypte en de bevrijding van de slavernij, evenals andere vormen van onderdrukking en vervolging die het Joodse volk in de loop van de geschiedenis onderging. Het feest van de ongezuurde broden – met Pesach mogen alleen levensmiddelen zonder gist gegeten worden (ongedesemd) – duurt zeven dagen. Foto Michael Jacobs/WFA WFA74T:JOODS PASEN:AMSTERDAM;30MAR2010-Vandaag was de eerste dag van Pesach, Joods Pasen, het feest der ongezuurde broden dat acht dagen duurt. Met een bijzondere maaltijd, de seder (volgorde) herdenkt de Bijbelse uittocht uit Egypte en de bevrijding uit de slavernij, evenals andere vormen van onderdrukking en vervolging die het Joodse volk in de loop van de geschiedenis onderging. Foto: de progressief-Joodse Beit Ha'Chidush gemeenschap viert Pesach in de Uilenburger synagoge te Amsterdam.WFA/mj/str.Michael Jacobs WFA MICHAEL JACOBS