Het lijkt wel weer 1976

Het witte licht achter deze Palestijn is een exploderende flashbang, een niet-dodelijke granaat. Een Israëlische politieagent wierp die, nadat demonstraties vanwege Landdag op de Westelijke Jordaanoever uit de hand liepen toen Palestijnen met stenen gooiden. Op Landdag herdenken Palestijnen en Israëlische Arabieren de dood van zes van hen tijdens protesten tegen de Israëlische landonteigening in 1976. Deze dag wordt ook herdacht op de Gazastrook en in Arabische nederzettingen in Israël en draait vaak uit op (gewelddadige) demonstraties tegen de Israëlische bezetting. Gisteren schoten Israëlische troepen en gooiden ze handgranaten om de menigte weg te jagen. Voor zover bekend raakte een persoon gewond. Het is niet duidelijk of het om de jongen op de foto gaat. Foto Reuters/ Mohamad Torokman A Palestinian stone-thrower reacts as a stun grenade thrown by Israeli border police explodes next to him after a demonstration marking Land Day became violent in the West Bank village of Budrus near Ramallah March 30, 2010. Land Day is the annual commemoration of protests in 1976 against Israel's appropriation of Arab-owned land in Galilee. REUTERS/Mohamad Torokman (WEST BANK - Tags: ANNIVERSARY CIVIL UNREST POLITICS IMAGES OF THE DAY) REUTERS

Het witte licht achter deze Palestijn is een exploderende flashbang, een niet-dodelijke granaat. Een Israëlische politieagent wierp die, nadat demonstraties vanwege Landdag op de Westelijke Jordaanoever uit de hand liepen toen Palestijnen met stenen gooiden. Op Landdag herdenken Palestijnen en Israëlische Arabieren de dood van zes van hen tijdens protesten tegen de Israëlische landonteigening in 1976. Deze dag wordt ook herdacht op de Gazastrook en in Arabische nederzettingen in Israël en draait vaak uit op (gewelddadige) demonstraties tegen de Israëlische bezetting. Gisteren schoten Israëlische troepen en gooiden ze handgranaten om de menigte weg te jagen. Voor zover bekend raakte een persoon gewond. Het is niet duidelijk of het om de jongen op de foto gaat.