Film van de dag

Dennis Hopper en Martin Sheen (r) in Apocalypse Now. Apocalypse Now (1979) Pers: Dennis Hopper, Martin Sheen Dir: Francis Ford Coppola Ref: APO001FR Photo Credit: [ Zoetrope/United Artists / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Apocalypse Now. Visueel overweldigende, hallucinatorische oorlogsopera, geïnspireerd door Joseph Conrads Heart of Darkness. Kapitein Willard (Martin Sheen) gaat stroomopwaarts langs de Vietnamoorlog teneinde de krankzinnig geworden kolonel Kurtz (Marlon Brando) te liquideren. Met een krankzinnige bijrol van Dennis Hopper, de door zijn terminale ziekte zeer verzwakte acteur - hij weegt nog maar 45 kilo - die vorige week toch acte de presence gaf in Hollywood. Hopper kreeg er een ster op de Walk of Fame.(Francis Ford Coppola, 1979, VS), RTL7, 20.30-0.25u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg