Federer verliest ook in Miami

Roger Federer is vannacht uitgeschakeld in de vierde ronde van het tennistoernooi in Miami. De Zwitserse nummer één van de wereld verloor na een partij van bijna drie uur met 6-4, 6-7 (3) en 7-6 (6) van de Tsjech Tomas Berdych.

Federer kreeg in de partij kansen, maar benutte ze niet: van de twaalf breekpunten verzilverde hij er slechts twee. Voor Berdych, die in de tweede ronde Thiemo de Bakker naar huis had gestuurd, was dit de tweede overwinning in tien ontmoetingen met Federer. De Tsjech noemde de zege een van de mooiste overwinningen in zijn loopbaan. „Het geeft een fantastisch gevoel de nummer één van de wereld te verslaan, maar het was nog geen finale. Er komen nog meer wedstrijden.”

Federer werd twee weken geleden in de masters van Indian Wells ook al vroegtijdig uitgeschakeld. Toen strandde hij in de derde ronde. „Het is geen geheim dat ik het hier in de States de afgelopen wedstrijden zwaar heb gehad. Het is teleurstellend. Ik heb gevochten, maar ik moet gaan analyseren wat er met mijn spel aan de hand is.” Federer verwees naar de longinfectie die hij eerder opliep. In februari verscheen de Zwitser niet op het toernooi van Dubai wegens deze infectie. Federer: „Misschien heeft de longinfectie in februari ook meer van me gevergd dan ik dacht.”

Met de uitschakeling van Federer is de topdrie van de plaatsingslijst uit het toernooi verdwenen.

De Spanjaard Rafael Nadal, nummer vier van de plaatsingslijst, bereikte de kwartfinales wel. Hij won met 7-6 en 6-4 van landgenoot en vriend David Ferrer. Ook Andy Roddick sloeg zich naar de laatste acht. De Amerikaan versloeg de Duitser Benjamin Becker: 7-6 en 6-3. Roddick kwam moeizaam op gang en moest in de eerste set een 4-1 achterstand wegwerken.

Bij de vrouwen plaatste de Amerikaanse Venus Williams zich voor de halve finales door van de Poolse Agnieszka Radwanska te winnen: 6-3 en 6-1. Haar volgende tegenstander is de Française Marion Bartoli, die met 6-4 en 7-5 te sterk was voor de Belgische Yanina Wickmayer. (ANP)