Droge perioden

Tot en met Pasen is de kans op een geheel droge dag klein. Morgen is is het aan de koude kant, vanaf Goede Vrijdag wordt het overdag omstreeks of iets boven de 10 graden.

Voorlopig staat het weer onder invloed van een depressie bij Schotland die is gevuld met koude lucht. Dezelfde depressie heeft in delen van Schotland en Noord-Ierland sneeuwstormen veroorzaakt. Geen sneeuw in Nederland, maar morgen overdag kunnen sommige buien met hagel gepaard gaan. Verder is er kans op onweer. De zon laat zich tussen de buien door ook af en toe zien. De wind blijft stevig met aan de kust kracht 5 tot 6 uit het zuidwesten. Het wordt slechts 8 of 9 graden.

In de nacht naar vrijdag wordt het rustiger en vrijwel overal droog. Door opklaringen kan het in het binnenland afkoelen tot dichtbij het vriespunt en zelfs lichte vorst aan de grond.

Goede Vrijdag blijft het naar verwachting grotendeels droog met regelmatig zon. Later in de middag of ’s avonds volgt vanuit het zuidwesten echter wel weer regen. Dit is de opmaat naar een natte zaterdag met flink wat buien. De temperatuur stijgt zowel vrijdag als zaterdag naar ongeveer 11 graden.

Tijdens Pasen zijn er waarschijnlijk langere droge perioden met af en toe zon.

De temperaturen cirkelen dan opnieuw rond de 11 graden.