Atteveld toch weg bij ADO

ADO Den Haag heeft trainer Raymond Atteveld gisteren alsnog aan de kant gezet. De voetbalclub staat zestiende in de eredivisie en dreigt te moeten meedoen aan de nacompetitie om degradatie te voorkomen. ADO, dat zondag thuis speelt tegen nummer twee Ajax, stelt in een verklaring dat het de omstandigheden zo optimaal mogelijk wil maken om handhaving in de eredivisie af te dwingen. Oud-speler en trainer van het beloftenelftal Maurice Steijn neemt de taken van hoofdtrainer Atteveld over.

Een dag eerder hadden de directie, raad van commissarissen, spelers en technische staf nog crisisberaad over de positie van Atteveld. Toen besloot de club de 43-jarige trainer het seizoen te laten afmaken. „We zullen onze gevoelens de laatste vijf wedstrijden parkeren”, reageerde aanvoerder Danny Buijs. Volgens de clubleiding stonden de spelers achter die beslissing, maar die gaven al snel daarna toch andere signalen af. „Als Atteveld volgend seizoen ook nog trainer is, lever ik op 2 mei mijn tas in”, zei middenvelder Lex Immers gisteren in AD Sportwereld.

Maandagavond kwam een groep boze fans nog bij het stadion verhaal halen over de beslissing. Ook zij vonden het onbegrijpelijk dat Atteveld aan mocht blijven. „De situatie voor de hoofdtrainer kan niet anders dan als onhoudbaar worden bestempeld”, meldde de Haagse club gisteren in een persbericht. „Daarom heeft ADO Den Haag besloten de hoofdtrainer het seizoen niet af te laten maken.”

Vrijdag tijdens het verloren duel bij NAC Breda (3-0) kreeg een groot deel van de ploeg het aan de stok met Atteveld, die na afloop flink tekeerging. Diverse spelers eisten vervolgens zijn vertrek, maar in eerste instantie ging de clubleiding daar niet op in. Atteveld – eerder trainer bij Roda JC – volgde eind vorig seizoen André Wetzel op, die technisch directeur werd bij ADO Den Haag. Wetzel werd eerder dit seizoen aan de kant geschoven na een negatief interview. Zijn ontslag kostte de club in totaal anderhalve ton.

Atteveld, die als speler ook voor ADO Den Haag uitkwam, tekende in april 2009 een contract voor twee jaar in Den Haag. „Beide partijen zullen komende weken met elkaar in overleg treden”, gaf de clubleiding gisteren aan. (ANP)