5 redenen om tv te kijken

Zij klussen aan de slaapkamer Deelnemers aan het televisieprogramma Het Blok

1 sport

Holland Sport Junior

Ned.3, 17.20-17.45u.

Hockeyster Ellen Hoog is te gast, samen met topper-in-wording Marciana Eijpe (11). En waarom is een hockeystick eigenlijk krom?

2 verbouwing

Het Blok

NET5, 20.30-22.00u.

Erik van der Hoff en Renate Verbaan volgen 4 koppels in hun verbouwingswedstrijd. Iedereen is druk met de oplevering van de slaapkamer en de politie staat opnieuw voor de deur wegens geluidsoverlast.

3 comedy

The Girl Next Door

RTL5, 20.30-22.35u.

Best aardige – want ongewone – middelbareschoolkomedie waarin een jongen valt voor zijn buurmeisje, een voormalige pornoster. De hoofdrol wordt gespeeld door Emile Hirsch, de jonge acteur die ook de prachtige hoofdrol speelde in Into the Wild van Sean Penn. De rol van buurmeisje is voor rekening van Elisha Cuthbert, die bekendheid kreeg door de televisieserie 24. (Luke Greenfield, 2004)

4 vietnam

Apocalypse Now

RTL7, 20.30-00.25u.

Visueel overweldigende, hallucinatorische oorlogsopera, geïnspireerd door Joseph Conrads Heart of Darkness, won in Cannes de Gouden Palm. Kapitein Willard (Martin Sheen) gaat stroomopwaarts langs de Vietnamoorlog teneinde de krankzinnig geworden kolonel Kurtz (Marlon Brando) te liquideren. (Francis Ford Coppola, 1979)

5 zwart-wit

Good Night, and Good Luck

Canvas, 20.40-22.10u.

Met de woorden waaraan de film zijn titel ontleent, sloot CBS-anchorman Edward R. Murrow altijd zijn legendarische televisieprogramma af. De film van acteur George Clooney gaat vooral over de aanvaringen van Murrow (mooie rol van David Strathairn) met senator Joseph McCarthy, die in de jaren 50 in Amerika een heksenjacht voerde op communisten. (George Clooney, 2005)