Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Portret van de oprichters van Duinrell, de familie Van Zuylen van Nijevelt, met een bezoek aan het pretpark met de oudste en jongste telg van de familie. Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. De Amerikaanse oud-generaal Sheehan reageert telefonisch op publicatie van zijn e-mail aan generaal Henk van den Breemen. Sheehan geeft daarin toe dat hij een fout heeft gemaakt toen hij zei dat de val van Srebrenica te wijten was aan de aanwezigheid van homoseksuelen in het Nederlandse leger. Sheehan zegt verbaasd te zijn dat de e-mail is gepubliceerd. Ned.2, 20.25-20.55u.

Nova/DenHaag vandaag. Nieuwe ontwikkelingen in de zaak-Marco Kroon, de legerkapitein met de Militaire Willems-Orde die ook een café uitbaat en die wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet. En een interview met de Amerikaanse generaal Petraeus over de terugtrekking van de Nederlandse troepen uit Afghanistan, de situatie in het Midden-Oosten en de homo-onvriendelijke uitspraken van de oud-generaal Sheehan. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Geheel gewijd aan 45-jarig jubileum van André van Duin, met als gasten Van Duin zelf, Bert Visscher, Edwin Evers, Ron Brandsteder, Fluitsma & Van Tijn, Ferry de Groot en Joke Bruijs. Joop van den Ende speelt voor tafelheer. Ned.3, 19.30-20.19u.

Moraalridders. Frank van Strijen geeft les in straatcultuur en leert docenten en agenten hoe ze om moeten gaan met probleemjongeren, die op de hoek van de straat voorbijgangers intimideren. Terrorismedeskundige Beatrice de Graaf is bezig met een boek over vrouwelijke terroristen en vertelt daarover. Ned.2, 21.15-22.00u.

Pauw & Witteman. Paul Witteman is wegens een operatie naar schatting de komende veertien dagen afwezig. Vanavond in de uitzending te gast: neuroloog Victor Lamme, over zijn boek De vrije wil bestaat niet. Ned.2, 23.25-0.15u.

informatief

Het Academisch Ziekenhuis. Eerste aflevering van een serie over medische innovaties. Presentator Mirella van Markus volgt artsen die bezig zijn met nieuwe therapieën en operatiemethodes en ontmoet patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behandeltraject. Ned.1, 19.25-20.00u.

De kist. Herman Wegter praat over de dood met publicist Désanne van Brederode die vertelt welke invloed de dood op haar leven en haar geloof in God heeft gehad en met obductie-assistent en mortuarium-beheerder Jan Schurink die vindt dat omgaan met de dood het leven verrijkt. Ned.2, 20.50-21.15u.

37° – Väter wider Willen. Reportage over jonge mannen die tegen hun wil vader worden en daarna de verantwoordelijkheid als ouder aanvaarden. Steve, Phillip en Marc bekennen hoe hun vaderschap aanvankelijk als een schok overkwam, maar hen tegelijkertijd met vreugde vervulde. Zij vertellen hoe zij hun nieuwe rol als vader invulden. ZDF, 22.15-22.45u.

documentaire

Helmut Kohl – Kanzler der Einheit. Documentaire schetst een portret van Helmut Kohl, de ‘Rekordkanzler’, die 80 wordt. De ‘zwarte reus uit de Pfalz’ ontwikkelde zich met grote volharding en uithoudingsvermogen tot een internationaal erkende staatsman en speelde onverhoopt een rol bij de eenwording van Duitsland. ZDF, 20.15-21.00u.

sport

UEFA Champions League. Voorbeschouwing, rechtstreeks verslag en nabeschouwing van de wedstrijd Bayern München-Manchester United. Ned.3, 20.15-23.20u.