vandaag

In het nieuws:

President Sarkozy overlegt met president Obama over Afghanistan, Pakistan, Iran, het Midden-Oosten en de Europese samenwerking op het gebied van veiligheid en economisch herstel.

De Hoge Raad doet uitspraak in de zaak van de veroordeelde pedofiel Sytze van der V. Hij staat terecht voor misbruik van minderjarige jongens. Eerder is hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk.

Onderzoeksbureau Conference Board brengt de resultaten van een onderzoek naar consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.

Voor leerlingen van 55 basisscholen is vandaag de tweede dag van de Citotoets. Zij maken de toets een maand later dan de rest van Nederland. Onderwijsorganisaties willen onderzoeken of leerlingen beter scoren als er meer voorbereidingstijd is.