Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Sport

Sport kort

Crisisberaad bij ADO Den Haag: trainer Atteveld mag blijven

DEN HAAG. Trainer Raymond Atteveld behoudt vooralsnog zijn baan bij ADO Den Haag . Na urenlang crisisberaad gisteren tussen de directie, spelers en de raad van commissarissen heeft de clubleiding besloten dat de 43-jarige coach in functie blijft. Wel wordt Maurice Steijn, de coach van het beloftenteam van de club, op verzoek van de spelers nauwer betrokken bij de gang van zaken rond de hoofdmacht. ADO Den Haag verloor vrijdagavond kansloos met 3-0 bij NAC Breda. Tijdens de rust (1-0) vielen er harde woorden in de kleedkamer. Atteveld ging tekeer tegen zijn spelers, andersom lieten sommigen zich tegen hun coach evenmin onbetuigd. Bij terugkeer in Den Haag werd de spelersbus opgewacht door boze fans. De harde kern van de Haagse aanhang riep daarbij om het ontslag van Atteveld, die uiteindelijk onder politiebegeleiding de bus verliet. De trainer worden de povere prestaties en een slechte verstandhouding met de spelersgroep aangerekend. (ANP)

Dopingzondaar moet wielerploeg betalen

ROME. De Spaanse wielrenner Manuel Beltran moet zijn voormalige werkgever Liquigas 100.000 euro betalen vanwege zijn positieve dopingtest tijdens de Ronde van Frankrijk van 2008. De tuchtcommissie van de Italiaanse wielerbond kwam tot dat oordeel om de ploeg te compenseren voor de financiële consequenties van die positieve test. Nooit eerder werd een wielerformatie om zo’n rede gecompenseerd. De uitspraak zou een precedent kunnen scheppen in de wielerwereld. Sommige ploegen hebben al in het contract staan dat coureurs een bepaald bedrag moeten (terug-)betalen wanneer ze betrapt worden op dopegebruik. (ANP)

Golfer Els wint opnieuw PGA-titel

ORLANDO. Golfer Ernie Els heeft gisteren met de Arnold Palmer Invitational zijn tweede achtereenvolgende toernooi op de Amerikaanse PGA Tour gewonnen. De Zuid-Afrikaan sloot het door slecht weer getroffen evenement, dat zondag was stilgelegd wegens een onweersbui en hevige regenval, af met een ronde van 71 slagen. Daarmee kwam hij gisteren op een totaal van 277, elf onder par. Els won twee weken geleden het WGC Championship. (ANP)

Damsters veroveren Europese landentitel

TALLINN. De Nederlandse vrouwen hebben gisteren in Tallinn de Europese damtitel voor landenteams veroverd. Nina Hoekman en Vitalia Doumesj versloegen in de vierde speelronde gastland Estland met 3-1, waardoor de equipe niet meer te achterhalen is door de concurrentie. Het was voor het eerst dat een EK voor landenteams voor vrouwen werd georganiseerd. (ANP)

Hockey: Aalbregt weg bij Amsterdam

AMSTERDAM. Trainer Robbert Paul Aalbregt van de hockeysters Amsterdam vertrekt na dit seizoen bij de landskampioen. Amsterdam kwalificeerde zich zondag, met nog drie wedstrijden te spelen, door een 4-2 zege op Nijmegen voor de play-offs om het landskampioenschap. Morgen vertrekt het team naar Berlijn voor de Club Champions Cup. (ANP)

Eriksson als coach van Ivoorkust naar WK

ABIDJAN. Sven-Göran Eriksson is de bondscoach van Ivoorkust bij het WK voetbal. De 62-jarige Zweed, van 2001 tot 2006 bondscoach van Engeland, werd zondagavond officieel gepresenteerd. (ANP)