Overige films

Red Eye (Wes Craven, 2005, VS). Horrorspecialist Craven speelt verlekkerd in op de collectieve vliegangst van het Amerikaanse bioscooppubliek post-9/11. Twee toeristenklasse-stoelen, een boordtoilet en een slecht verlicht gangpad, meer heeft Craven niet nodig voor 85 minuten claustrofobische spanning. Veronica, 20.30-22.05u.

Deep Rising (Stephen Sommers, 1998, VS). Voorspelbare, maar verrukkelijke griezelfilm. Gammele piratenschuit van Treat Williams entert luxe cruiseschip waarvan de meeste passagiers (op o.a. Famke Janssen na) zijn opgeslorpt door een gigantische inktvis. Veronica, 22.05-0.10u.

De zeemeerman (Frank Herrebout, 1996, Ned/Bel/Dui). Speelfilmdebuut van Herrebout werd vooral bestierd door producent Rob Houwer en staat te boek als een van de slechtste Nederlandse films ooit. De 18-jarige titelheld (Daniël Boissevain), een kruising tussen mens en zeeleeuw, verspreidt een penetrante vislucht. Een krankzinnige professor schenkt hem toverkorrels, waarmee hij niet alleen de stank bestrijdt, maar ook onzichtbaar wordt en waardoor hij in staat is om al zijn puberdromen uit te leven. Een litanie van wansmaak, bekende Nederlanders en banaliteiten, maar nog net iets minder ranzig dan Houwers De gulle minnaar. RTL7, 22.10-0.25u.