mensen

Actrice Halina Reijn gaat voor haar nieuwste filmrol maar liefst tien tot twintig kilo afvallen. Reijn speelt in de film Isabelle van Ben Sombogaart de rol van een kunstenares die ontvoerd en uitgehongerd wordt.

BNN-presentatrice Nicolette Kluijver heeft naakt geposeerd voor mannenblad Playboy. Eerder ontkende ze nog dat ze voor het blad op de foto geweest was. In het programma Spuiten en Slikken is deze week een reportage te zien over hoe het er achter de schermen aan toe ging.

Grafisch ontwerper Anthon Beeke heeft gisteren de Frans Banninck Cocq penning gekregen. De Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels (Kunst en Cultuur) overhandigde hem de gemeentelijke onderscheiding ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag. Beeke wordt onder meer geroemd om de affiches die hij ontwierp voor grote Nederlandse theatergezelschappen en musea. (ANP)